Stenegård - Upplevelser för alla sinnen!

Stenegård i Järvsö är ett av Hälsinglands främsta besöksmål och lockar årligen mängder av besökare. Sommartid erbjuder vi ett stort och varierat utbud av aktiviteter för hela familjen. Här finns hantverksbutiker, galleri, auktioner, bageri, besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar, Barnens Stenegård, kreativa verkstäder, restaurang, trädgårdscafé, stor trädgård och örtagård. Här kan man uppleva sommarteater, konserter, marknader och många andra evenemang. Du kan se dag för dag vad som händer på gården i vår evenemangskalender.

Världsarvscentrum Stenegård

Besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar ligger i längan som kallas ”Kvarnen” mellan Träteatern och Auktionsladan mitt på gården. Vi har öppet alla dagar utom julafton, juldag, nyårsafton och nyårsdag.

1 september - 23 juni: kl 11-15
25 juni - 31 augusti: Utökade öppettider, se under meny rubriken Besök oss.

Här kan du få svar på dina frågor om gården, hjälp att hitta, anmäla er till olika aktiviteter, köpa biljetter, låna gårdens finaste besökstoalett med fototapeter från Fågelsjö Gammelgård och kika i vår utställning och butik samt få tips på hälsingegårdar att besöka! Vill du gå en rundvandring på Stenegård och lyssna till hur Rolf Lassgård berättar gårdens historia så hyr du hörlurar och karta hos oss.

Vill du besöka en hälsingegård så börja gärna din resa hos oss! Du får hjälp att planera din resa bland Hälsinglands träslott, vi hjälper dig med färdrutter och skräddarsydda upplevelser. Du får en smak av världsarvet redan hos oss och en möjlighet till både lek och fördjupad kunskap.