Besökscentrum Världsarvet Hälsingegårdar

Hos oss får du hjälp att planera din resa bland Hälsinglands träslott, vi hjälper dig med färdrutter och skräddarsydda upplevelser. Du får en smak av världsarvet redan hos oss och en möjlighet till både lek och fördjupad kunskap. Öppet och tillgängligt. Börja din resa hos oss!

Öppet alla dagar 11-15 året runt, utom: Julafton, Juldagen, Nyårsafton och Nyårsdagen.


Ring oss på 0651-34 00 24.
Epost: besokscentrum@ljusdal.se
Välkommen!

Mer info om Hälsingegårdarna finns på:
www.halsingegardar.se
www.halsingland.se


Broschyren ÖPPNA HÄLSINGEGÅRDAR 2017
http://www.regiongavleborg.se/globalassets/sogeti/halsingegardar/dokument/oppna_halsingegardar_2017.pdf


Broschyren Gruppresor till Hälsingland 2017
www.halsingland.se/sites/default/files/publika_pdfer/gruppresor_2017_uppslag_pdf.pdf


Informationscentrum Stenegård

Informationscentrum för Stenegård ligger tillsammans med Besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar i längan som kallas ”Kvarnen” mellan Träteatern och Auktionsladan mitt på gården.

Här kan du få svar på dina frågor om gården, hjälp att hitta, anmäla er till olika aktiviteter, köpa biljetter, låna gårdens finaste besökstoalett med fototapeter från Fågelsjö Gammelgård och kika i vår utställning och butik samt få tips på hälsingegårdar att besöka! Vill du gå en rundvandring på Stenegård och lyssna till hur Rolf Lassgård berättar gårdens historia så hyr du hörlurar och karta hos oss.

Bildspel av Frisks modeller

Frisks modeller är en utställning på Järvsö Hembygdsgård samt ett bildspel som visas dagligen på Besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar. Spelet rullar hela tiden så det är bara att komma och titta! Spelet finns också i engelsk version.

Frisks modeller visar livet i mitten av 1800-talet och den uppfinningsrikedom och det kunnande som fanns, inte minst människorna i tidsenligt mode och livsvillkor.
Hur tillverkar man det som behövs för byggnaderna på gården eller för att göra hemmet skönt med textilier?
Utställningen visar människorna i arbete i spiksmedja, ramsåg, linlada och den textila tillverkningen. Modellerna är rörliga och visar i detalj det tekniska utförandet.
Utställningen finns på Järvsö Hembygdsgård, Kalavägen 10, 820 40 Järvsö.


Gruppvisningar: max 20 personer, kan göras enligt överenskommelse.
Engelsk version av filmen finns
Kontakt: 070-660 89 07 eller 0651-30 08 70