<< Tillbaka till evenemangskalendern

820 av 843

Galleri Kulturkossan - Utställare i augusti

6 aug - 31 aug 2017

BLÅS & KNÅDA - En utställning i grönt
JOHAN LUNDAHL - Fotografier
SUNNA JONSDOTTER - Skulpturell keramik
LARS LYREFELT - Film på alla sätt
MARIA NORÈN - Kroppsdelar
MATHIAS LECLÈR - Villfarelser
MARIA NORÈN - Det är ingen ordning på mig

Vernissage 6 augusti kl 13.00
Galleri Kulturkossan har öppet kl 11 - 17

BLÅS & KNÅDA - En utställning i grönt

Blås&knåda- kooperativet som sedan starten 1975 fungerar som ett centrum för glas och keramikintresserade, såväl professionella utövare som inköpare och samlare.I våra lokaler på Hornsgatan på Södermalm i Stockholm finns landets största urval av samtida svenska bruks- och unika konstföremål i keramik och glas. Allt i butiken är tillverkat av kooperativets ca. 45 medlemmar i deras ateljeer och verkstäder runt om i landet, samt ett par i Danmark. Butiken är bemannad av gruppens keramiker eller glasblåsare med professionell kunskap om sitt material och den egna tillverkningen.

Blås&knåda driver dessutom aktivt en galleriverksamhet med inriktning på svenska och utländska glas- och keramikutställningar dels av egna medlemmar dels av specialinbjudna gäster. Emellanåt ställer också gruppen ut på andra håll, i Sverige och utomlands och de enskilda medlemmarna har också en ständigt pågående utställningsverksamhet. Flera arbetar med utsmyckningar i glas och keramik runt om i landet. Blås&knåda har dessutom en kontinuerlig programverksamhet med föredrag och andra program samt anordnar lunch- och kvällsvisningar för olika grupper.

Just i sommar är det aktuellt att blås&knåda ställer ut hos Kulturkossan på Stenegård i Järvsö med vernissage 6 aug. Utställningen med tema " Grönt " kommer att ha representanter från gruppen i både glas och keramik.

Under utställningen kommer dessutom Lena Andersson att ha två dagar med barn att få pröva på lera och rakubränning. Tisdagarna 8:e och 15:e aug 10.00-13.00 . Ålder ca. 7-10 år max 10 st, föranmälan behövs.

www.blasknada.com/om/

JOHAN LUNDAHL - Fotografier

Jag är en smed och bor på FinnOlles gård i byn Bäsna som ligger i Dalarna.

Jag har ett förflutet som journalist och pressfotograf. För nio år sedan rekryterades jag av Försvarsmakten för att vara med starta en dokumentationsenhet. Efter sju år och många långa resor tillsammans med soldater och sjömän insåg jag att jag glömt varför jag älskar fotografiet. Så jag slutade och flyttade till Dalarna, blev smed och började om från början.

Jag reste runt mycket i Dalarna men också i Europa för att fotografera och möta andra fotografer som jag gillar. Och där är jag nu. Jag fyller min kurbits med historier som kanske inte alltid är så linjära som det jag tidigare gjort. Men jag älskar det och fortsätter. Jag har en fot kvar i fotodokumentation/bildjournalistiken och det är främst för MSB (Myndigheten för samhällskydd och beredskap). Jag är deras Field Camera Officer och dokumenterar deras insatser runt om i världen, tex. Ebolautbrottet i Liberia och jordbävningskatastrofen i Nepal har jag arbetat med.

SUNNA JONSDOTTER - Skulpturell keramik

Sedan 2011 designar och producerar jag olika former för Oaxen krog på Djurgårdsvarvet.

2003 inledde jag mitt skupturella arbete genom att bygga min kropp.

Detta är en betydande del i mitt sökande efter existentiell kunskap och självkännedom och som är en grundläggande del i min vilja att utvecklas.

En central fråga för mig är: vad kan vi lära oss genom att reflektera över de saker vi skapar? Hur kommer det sig att de former jag skapar ser ut som de gör och inte som några andra. Vad kan jag lära mig genom att svara uppriktigt på den här frågan.

I föredraget jag för närvarande håller i samband med mina utställningar berättar jag om hur jag söker insikt och utveckling i mitt liv.

LARS LYREFELT

Jag vill RÄDDA VÄRLDEN genom film! Alla människor är vandrande berättelser som väntar på att mogna och trilla ner från trädet som skiljer berättelserna från filmduken. Jag kommer att jobba med film på KULTURKOSSAN. På alla sätta, låta filmas, filma, lära ut film, insupa film, arrangera filmcafé mm.
Jag är bildjournalist i grunden men har växlat över att arbeta mer med film på senare dar, allt från kommersiell film till konstfilm.

Är i slutskedet med en film som utspelar sig i Stockholm och utanför Mosul, den kommer visas på Kulturkossan någon gång under 2017.

MARIA NORÈN - Kroppsdelar

Utställning på Galleri Kulturkossan
6 augusti till 31 augusti.
Vernissage 6 augusti kl 13.

När kroppsdelar byter plats med sakerna i mitt hem och så katten Francis Bacon.

På bilden ser ni mig " en enkel tulipan"

MATHIAS LECLÈR - Villfarelser

Villfarelser betyder: misstag, felaktig uppfattning eller föreställning.
Synonymer till villfarelser: missuppfattning, vanföreställning, förvillelse, misstag, villa, illusion, inbillning, myt; ta ngn ur hens villfarelse öppna ögonen på ngn, säga ngn sanningen.

Med enkla medel fångar Villfarelser den svarta humor som kanske bara kan uppstå i mörkerlandet Sverige. Ironi, panik, uppror och död blandas med ett gapskratt.

Alla trista jämförelser med andra bildkonstnärer och författare är onödiga och saknar egentlig relevans. För Villfarelser är ett unikum som sätter tonen för en universell galenskap som ingen annan. Han får död och humor att samsas. Han sätter mörker och ljus i en fantastisk kombination och du kommer alltid sätta skrattet i halsen.


Villfarelser är Mathias Leclér som föddes i Uppsala 1972.

MARIA NORÈN - Det är ingen ordning på mig

Vernissage 6 augusti kl 11-17

Bilder och dagböcker.