Barnen trivs på Stenegård

Barnens Stenegård är en ljuvlig plats att vistas på, oavsett om du är barn eller vuxen. Stenegård är därför ett perfekt besöksmål för barnfamiljen. Här finns plats för både bus, lek och lärande. I Barnens Stenegård finns sex stugor inspirerade av Hälsingegårdar där det händer nya saker varje dag. I några av dem har vi skapande verksamhet där du får släppa loss kreativiteten bland färg, trä, papper, ull, nål och tråd. I trädgårdslabbet - vår egen experimentverkstad - får du prova på livet som trädgårdsmästare och se hur frön växer och blir till vackra blommor.

Våra stugor inspirerade av Hälsingegårdar lockar många besökare och ger plats för både lek och lärande. I stugorna har vi skapande verksamhet där du får prova på att jobba med olika material själv. Kanske vill du måla, brodera, hamra eller såga?

I våra lekstugor i gammaldags stil får fantasin fritt spelrum. Ta med dig bästa kompisen och lek med dockor eller koka kaffe och bjud in mormor på fika.

I Barnens trädgård får du titta på odlingar och experimentera i trädgårdslabbet. Samlingspunkten i trädgården är vårt runda rosa växthus. Här inne håller vi till när det regnar. .

Vår lummiga trädgård inbjuder till picknick i gröngräset. Köp färskt bröd i bageriet, en fikakorg i vårt nya trädgårdscafé eller packa upp er egen matsäck.